Școala Gimnazială nr. 1 Limanu asigură învățământ preșcolar,  

primar și gimnazial, 

pentru localitățile Limanu, 2 Mai, Hagieni și Vama Veche, 

cu personal didactic calificat și spații de învățământ generoase.

Limanu (fosta denumire: Caracicula) este o comună în judeţul Constanţa, regiunea Dobrogea.

Comuna este situată in extremitatea sud-estică a judeţului Constanţa şi se învecinează la sud cu Bulgaria, la vest cu comuna Albeşti, la nord cu comuna Pecineaga şi cu oraşul Mangalia, iar la est cu Marea Neagră.

Are în componenţă localităţile: 2 Mai(Doua Mai), Hagieni(Hagilar), Limanu (reşedinţă de comună), Vama Veche(Ilanlac).

În anul 1897 locuitorii satului au hotărât să aibă o şcoală în sat . Astfel au adus din comuna Albele , judeţul Vlaşca pe tânărul Nicolae Pufulescu, atât ca preot al satului cât şi ca învăţător. Şcoala nu avea local propriu ci funcţiona în casa unui sătean.

În 1904 , învăţătorul Gheorghiu a mutat şcoala în casa lui Nicolae Blendea.

În 1909 locuitorii au hotărât să construiască un local propriu al şcolii. Astfel, noul local avea 2 săli de clasă iar în spate se construieşte o locuinţă pentru învăţător formată din 4 cămăruţe şi o cancelarie.

Cadrele didactice până în 1936 nu rămâneau mai mult de 1, 2 ani ca să predea în şcoală .

Din 1936 şi până în 1952 se înregistrează o stabilitate în ceea ce priveşte cadrele didactice.

În 1952 se extinde şcoala veche cu încă 3 săli de clasă dinspre N spre S cu un hol în acelaşi corp de clădire.

În 1954 se extinde şcoala spre vest cu încă 3 săli de clasă cu un hol de aceeaşi dimensiune formând un singur corp de clădire în forma literei ” L”.

De-a lungul timpului şcoala a avut următoarele denumiri :

În prezent Şcoala Gimnazială  Nr. 1 Limanu este o unitate de învăţământ cu personalitate juridică şi are în subordinea sa următoarele structuri:


Știrile noastre

🇷🇴Ziua Națională a României este un prilej de mare bucurie pentru toți românii. Această zi marchează un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918.

Considerăm că este datoria noastră, a profesorilor, părinților și bunicilor să transmitem din generație în generație iubirea față de țară și mândria de a fi român. Așadar, elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr.1 Limanu urează românilor de pretutindeni un călduros și sincer LA MULȚI ANI! 🇷🇴

Competiția a fost amânată de două ori, atât din cauza pandemiei cât și a condițiilor meteo nefavorabile. Emoțiile au fost uriașe, atât din partea părinților cât și din partea copiilor înscriși la start. A fost un concurs al veseliei, iar râsul celor mici a reprezentat succesul acestei acțiuni. Ne-am bucurat să fim împreună și să revenim la viața noastră normală.

Felicitari tuturor celor care au participat astâzi la cros și care au fost alături de comunitatea noastră!


Bravo, copii! Bravo, părinți!


#crosulcopiilor2021 #inapoilaoviatanormala #respectpentrucomunitate #felicitaricopiilor #multumimparintilor

#ceamaifrumoasacomunitate

Ziua de 22 aprilie, „Ziua Planetei Pământ”, a reunit elevii  din Școala Gimnazială Limanu/ Școala  Gimnazială Nr.2 din 2 Mai cu personalități din comunitatea locală dl.primar Daniel Georgescu și dl.viceprimar Feodorof Mihai  în activități care au marcat acest  eveniment desfășurat în  cadrul unui proiect de parteneriat pe temă de educație ecologică „EU VREAU CURATENIE, TU?” . Activitatea de ecologizare s-a desfășurat pe plaja de la 2 Mai la Vama Veche si in zona Pesterii Limanu .

Pe lângă activitatea practică,  elevii si domnii deputati Marius Horia Tutuianu si Lucian Lungoci au purtat discuții  despre importanța ecologiei, a protecției mediului în  care trăim zilnic și a educației împotriva poluării.

La finalul activității copiii au primit surprize gustoase din parte DABO DONER-Mangalia si  LA CANAPELE -Vama Veche .


Vă mulțumim oameni minunați pentru implicare. #SEPOATE #NEPASĂ


Lupta pentru un mediu curat şi sănătos depinde de noi toţi, de la mic la mare. Stă în puterea noastră să facem ceva pentru noi, pentru copiii noştri, pentru Terra. Inocularea acestor idei şi preocupări sunt foarte importante pentru elevi. Şi ei şi noi adulţii, ştim ce important este aerul curat şi apa limpede, ce important e să preţuim animalele şi plantele. Din păcate, există oameni care distrug echilibrele ecologice sub influenţa nefastă a civilizaţiei şi, din fericire, există semeni, printre care ne includem şi noi, care au preocupări de protejare a mediului.

Protecţia naturii este una dintre cele mai importante preocupări ale societăţii contemporane.


EU VREAU CURATENIE, TU?RESPECTA-TE SI PASTREAZA CURATENIA!

Înscrierile la clasa pregătitoare 2021-2022 au început pe 29 martie și au loc până pe 28 aprilie 2021.   Afla mai multe aici!

S-au stabilit perioadele de reînscriere și înscriere la  Gradinița cu Program normal Limanu / Grădinița cu Program Normal ”Frații Grimm” 2Mai. Află mai multe aici!