Proiecte

În acest an școlar, elevii clasei I de la Școala Gimnazială Nr. 2 din 2 Mai, alături de dna învățătoare Ionelia Fricosu, participă la competiția europeană Programul eTwinning Esep.

Aceștia vor implementa proiectul „Distrează-te la școală” și vor colabora cu elevi din Polonia, Turcia, Grecia, Estonia, Portugalia, Georgia și Spania. Participând la proiect, elevii vor cunoaște școlile din țările amintite, își vor face prieteni noi, vor schimba scrisori, cărți poștale și felicitări, se vor întâlni cu apeluri video, vor realiza creații virtuale comune și își vor uni vocile cu cântece în limba engleză și în limba maternă.

Această călătorie multiculturală care a început în octombrie va dura până în mai 2024.

PUBLICAȚIE ”EDUCAȚIA RUTIERĂ PENTRU O CIRCULAȚIE FĂRĂ ACCIDENTE” 2023.pdf

Publicația ”Educația rutieră pentru o circulație fără accidente” 

(ediție online, pdf, 2023)

Coordonatori:

Fricosu Ionelia, 

Ivașcu Marinela Gela, 

Marinică Florența Teodora, 

Han Geta, 


Limanu - 2023 

ISBN 978-973-0-38562-5

Autorizare program prelungit Grădinița ,,Raza de Soare” Limanu

Zilele acestea Grădinița ,,RAZĂ DE SOARE", Limanu, a avut vizita ARACIP pentru autorizarea programului prelungit, deoarece ne dorim să asigurăm un act educativ de cea mai înaltă calitate copiilor din comuna Limanu. 

Transmitem multumiri și felicitări coordonatorului CEAC de la Școala Gimnaziala Nr.1 Limanu, dna.prof. Andreea Nachiu, pentru profesionalismul și responsabilitatea de care a dat dovadă.

Mulțumim întregii echipe pentru implicare și profesionalism!

"Forța echipei este fiecare membru în parte. Forța fiecărui membru este echipa." Phil Jackson

Director, 

Prof. Ivașcu Marinela Gela 


Consilier de imagine,

Prof. Ștefan Raluca

Știm sa circulam, accidentul evitam!

Vineri, 26 mai 2023,  Şcoala Gimnazială Nr.1 Limanu, va găzdui cea de-a VI-a ediţie a concursului „ŞTIM SĂ CIRCULĂM, ACCIDENTUL EVITĂM!”, concurs pe teme de circulaţie rutieră cu participare directă şi indirectă. Pentru participarea directă sunt aşteptaţi preşcolari şi şcolari din clasele primare din şcolile din judeţul Constanţa, iar la cea indirectă au fost trimise lucrări, pe secţiuni, de peste 300 de elevi din clasele primare și gimnaziale. Concursul se desfăşoară cu sprijinul ISJ Constanţa şi al primăriei Limanu şi implică o probă teoretică şi una practică, testându-se astfel cunoştinţele elevilor despre circulaţia corectă pe drumurile publice. Succes participanţilor la ambele secţiuni!

Director,

Prof. Ivașcu Marinela Gela


Prof. Coodonatori:

PIP Fricosu Ionelia,

PIP Marinică Florența,

PIP Han Geta,

PIP Butonaru Lenuța


Coordonator CPPE,

Prof. Han Geta


Consilier de imagine,

Prof. Ștefan Raluca

,,Acolo unde şcolile prosperă, totul prosperă."- Martin Luther

Cu acest gând am inaugurat astăzi Școala Gimnazială nr. 2 din localitatea 2 Mai, renovată complet, modernă, la standarde înalte, spre marea bucurie a parintilor si elevilor, alături de cei care au făcut posibilă această zi minunată, domnul primar Daniel Gheorghe Georgescu, domnul vice-primar Feodorof Mihai și membri importanți ai consiliului și comunității locale.

Desigur,  nu putem sărbători fără invitații de seamă care au participat la acest eveniment

Dna. inspector general adjunct Daniela Stan 

Dna. inspector Magdalena Iacob

Dna. subprefect Marilena Dragnea

Dl. senator Felix Stroe

Dl. senator Nicolae Moga

Dl. președinte Crucea Roșie Constanța Alin Andrei

Dna. director Crucea Roșie Constanța Cristina Fodor

Dna. învățătoare  Maria Iosipescu 

Dna. învățătoare Rodica Zaharia 

Dl. învățător Mircea Zaharia

Dna. președinte subfiliala Crucea Roșie Limanu Mihaela Lepadatu 

Colegi profesori și învățători de la școlile  din localitățile învecinate

Preoții parohi ai localității 2 Mai, Laurențiu Măldăianu și Laurențiu Stângă.


Direcor, 

prof.  Ivașcu Marinela Gela


Coordonator CPPE,

prof. Han Geta


Consilier de imagine,

prof. Ștefan Raluca

Ora Pămantului

Stinge și tu lumina și reconectează-te cu planeta, sâmbătă, 25 martie 2023, în intervalul 20:00-21:00 #OraPamantului2023 în comuna Limanu, în două locații: pe Aleea taberei din 2 Mai și în curtea școlii Limanu, în fața sălii de sport. 

Vino împreună cu prietenii și familia!!!

Activitate organizată în parteneriat cu Primăria Limanu, Limanu Verde și Mare Nostrum.

Apa este viața

RAJA Constanța sărbătorit în data de 22 martie 2023 Ziua Mondială a Apei, alături de participanții concursului “Apa este viață”, nerăbdători să afle rezultatul efortului depus în scopul salvării naturii. Competiția organizată de compania locală de apă a reunit sute de picturi și desene valoroase, care au respectat tema – “Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume – Fiecare picătură contează”.

Printre câștigători s-au numărat si elevele școlii noastre, Han Nadia Ioana și Han Sorina Maria, din clasele aII-a și aIV-a, care au obținut locurile I si II la categoria 07-11 ani.

Săptămâna ,,Școala Altfel”

În perioada 06-10.03.2023 în școala noastră s-a derulat săptămâna ,,Școala Altfel”, un program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor preșcolari/elevilor, colectivul școlii noastre a îmbinat utilul cu plăcutul, prin activități educative deosebite și interactive.
Cele 5 zile ale programului au avut tematici diferite: ,,Ziua Științei”, ,,Meseria care îmi place”, ,,Ziua sportului și a Mișcării” sau ,,Ziua Atelier”. Copiii au fost impresionați și au învățat prin metode moderne lecții pe care, cu siguranță, nu le vor uita.

Împreună pt o viață in siguranță

Agenția pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați a desfășurat Campania națională de informare, promovare și publicitate în cadrul proiectului ,,Venus- ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ”. În cadrul campaniei naționale s-au organizat evenimente, iar prin implicarea Asistenței Sociale din Primăria Limanu și poliției, unul dintre evenimente a avut loc in comuna noastră. S-au discutat teme precum: conștientizarea, prevenirea si combaterea violenței domestice, bullying și trafic de persoane, dar și probleme curente ale școlii. 

La final doamnele au fost surprinse cu o floare cu ocazia zilei de 1 Martie, ziua mărțișorului.

Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI)

Cu prilejul Zilei Internaționale a Cititului Împreună (ZICI), elevii noștri, mici și mari, au citit împreună, cultivându-și pasiunea pentru lectură și interesul pentru cărți, dezvoltându-și creativitatea și imaginația prin puterea magică a cuvintelor și poveștilor. 

Deschideți-vă inima, dăruiți povești valoroase prin care putem schimba lumea!

Felicitări coordonatorilor! 📚📖

Director, 

Prof. Ivașcu Marinela Gela


Coordonator CPPE,

Prof. Han Geta


Consilier de imagine, 

Prof. Ștefan Raluca

Inaugurare sala de sport a Școlii Gimnaziale nr.1 Limanu

În zi de mare sărbătoare, cu invitați de seamă, motive de bucurie și fericire in suflete, am sărbătorit Ziua Națională a României și am inaugurat sala de sport a Școlii Gimnaziale nr.1 Limanu. 

A fost o deosebită plăcere să putem fi martori ai unui astfel de eveniment marcant pentru comunitatea noastră! 

Mulțumim autorităților locale pentru implicare si sprijin! 

Director,

Prof. Ivașcu Marinela Gela


Coordonator CPPE, 

Prof. Han Geta


Consilier de imagine, 

Prof. Ștefan Raluca

🇷🇴Ziua Națională a României este un prilej de mare bucurie pentru toți românii

Această zi marchează unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918.

Considerăm că este datoria noastră, a profesorilor, părinților și bunicilor să transmitem din generație în generație iubirea față de țară și mândria de a fi român. 

Așadar, elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr.1 Limanu urează românilor de pretutindeni un călduros LA MULȚI ANI! 🇷🇴

Director, 

Prof. Ivașcu Marinela Gela


Coordonator CPPE, 

Prof. Han Geta


Consilier de imagine, 

Prof. Ștefan Raluca

Ziua Dobrogei

Ziua Dobrogei este o sărbătoare publică a României celebrată la fiecare 14 noiembrie care comemorează încorporarea regiunii Dobrogea de Nord în România la 14 noiembrie 1878. Pentru dobrogeni unirea a insemnat conectarea la noile exigente ale epocii, o deschidere spre progres si civilizatie. Statul roman a aplicat o politica larga, intelegatoare, de stimulare a activitatii populatiei dobrogene indiferent de nationalitate. Roadele acesteia s-au concretizat in sporirea numerica a populatiei, a carei viata si activitate se aflau sub semnul ordinii si legalitatii.


Director, 

Prof. Ivașcu Marinela Gela


Coordonator CPPE, 

Prof. Han Geta


Consilier de imagine, 

Prof. Ștefan Raluca

Ziua Internațională a Mării Negre

Pentru a celebra Ziua Internațională a Mării Negre, sărbătorită pe 31 octombrie, Școala Gimnazială Nr.1 Limanu a organizat și a derulat în perioada 24 octombrie-7 noiembrie prima ediție a  concursului de creație literară și plastică "Mă întorc la tine, mare albastră " din cadrul proiectului derulat la nivel local cu același nume. 

Concursul s-a adresat elevilor de nivel preșcolar, primar și gimnazial, propunându-și sensibilizarea tinerei generații față de protejarea ecosistemului marin al Mării Negre și conștientizarea importanței acestuia. 

   Deși este abia la prima ediție, au fost transmise lucrări literare, desene, picturi, colaje, machete cu tematica propusă, din mai multe școli atât din zonă, cât și din orașul Constanța, suscitând un real interes.


Director, 

Prof. Ivașcu Marinela Gela


Coordonator, 

Prof. Baicu Niculina

Prof. Neagu Silvia

Prof. Diaconu Daniela

Prof. Popa Angelica

Prof. Florică Lavinia


Consilier de imagine, 

Prof. Ștefan Raluca

Olimpiada Satelor

Școala Gimnazială Nr 1 Limanu a fost astăzi, 04.03.2022, gazdă a OLIMPIADEI SATELOR-FAZA JUDEȚEANĂ organizată de INSPECTORATUL SCOLAR JUDEȚEAN CONSTANTA in parteneriat cu școlile din zona rurală.

La acest concurs au fost prezenți 39 de elevi din învățământul primar și gimnazial de la Școala Gimnaziala George Coșbuc -23 August, Școala Gimnaziala Ion Creangă Albești și Școala Gimnaziala Nr.1 Limanu.

Concursurile şcolare fac parte din seria de activităţi extracurriculare la care elevii pot  lua parte opţional sau după recomandarea cadrului didactic.

Participanţii acestor concursuri sunt puşi într-o continuă competiţie, încercând atât să iasă în evidenţa în domeniul respectiv cât şi să obţină "premiul cel mare".  Însă ce oferă cu adevărat aceste concursuri nu numai câștigătorilor, dar tuturor participanţilor, este o sursă inepuizabilă de motivaţie care le oferă copiilor dorinţa de aprofundare şi perfecţionare într-un domeniu anume.


Felicitări participanților!

TÂRG DE IARNĂ 

Dragi copii, părinți și bunici,

       Magia sărbătorilor de iarnă începe să se facă simțită, iar noi ne dorim să avem ocazia să ne întâlnim și să bucurăm de această perioadă împreună. 

Așadar, în urma unor consultări s-a stabilit organizarea unui TÂRG DE IARNĂ pe data de 6 DECEMBRIE IN INTERVALUL ORAR 11.00-13.00

Se va ține în două locații: la Limanu in parcul din fața școlii și în 2 Mai in fața Căminului cultural.

     Vă așteptăm cu drag la o expoziție cu vânzare de produse delicioase și decorațiuni de Crăciun lucrate manual.

    Fiecare clasă își va gestiona bănuții adunați pentru a susține spre exemplu o parte din cheltuiala unei excursii.

550 de copii și 60 de părinți au simțit astăzi bucuria revederii în cadrul unui eveniment extrem de așteptat : Crosul Copiilor, ediția 2021!

Competiția a fost amânată de două ori, atât din cauza pandemiei cât și a condițiilor meteo nefavorabile. Emoțiile au fost uriașe, atât din partea părinților cât și din partea copiilor înscriși la start. A fost un concurs al veseliei, iar râsul celor mici a reprezentat succesul acestei acțiuni. Ne-am bucurat să fim împreună și să revenim la viața noastră normală.

Felicitari tuturor celor care au participat astâzi la cros și care au fost alături de comunitatea noastră!


Bravo, copii! Bravo, părinți!


#crosulcopiilor2021 #inapoilaoviatanormala #respectpentrucomunitate #felicitaricopiilor #multumimparintilor

#ceamaifrumoasacomunitate